Wat is Refurbished?

Refurbished is een term die je steeds vaker hoort. Vooral elektronische apparaten, zoals smartphones, tablets, notebooks, laptops, computers en desktops worden refurbished aangeboden en verkocht. Maar wat is refurbished nu? Refurbished betekent in het Engels ‘Gereviseerd, opknappen of renoveren’. Refurbished betekend dus een product gecontroleerd, gerenoveerd en schoongemaakt is.

In de IT- en computerwereld een bekende term die al langer wordt gebruikt voor producten die ná gebruik worden gecontroleerd, zo nodig gerepareerd en opnieuw worden aangeboden voor hergebruik. Deze producten die retour zijn gekomen omwille van verschillende redenen. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn geweest van een voorraad overschot, technische defecten maar ook van een inruilprogramma.

Dit betekent dat eventuele data door ons wordt verwijderd en dat de apparatuur grondig wordt gereinigd. Verder wordt er uitgebreid getest en waar nodig gerepareerd. Op deze manier krijgen gebruikte notebooks/laptops en de losse onderdelen een tweede leven. Hierdoor krijgen ze de levensduur en technische kwaliteit van een nieuwe notebook/laptop en dat is wat er verstaan wordt onder “wat is refurbished”.

Waar komen refurbished notebooks en notebook onderdelen vandaan?

Wereldwijd zijn er jaarlijks vele miljoenen verschillende smartphones, tablets, notebooks, laptops en computers, welke worden gefabriceerd en gekocht door verschillende gebruikers zoals consumenten en bedrijven. Wij en onze leveranciers hebben ons gespecialiseerd in het opkopen en/of refurbishen van tweedehands notebooks/laptops en notebook/laptop onderdelen uit restvoorraden, retourgoederen en zakelijk afschreven producten van bedrijven en consumenten.

Deze notebook/laptop (onderdelen) worden vervolgens door ons en/of onze leveranciers gecontroleerd. Wij controleren alles op defecten, op uiterlijk en natuurlijk op kwaliteit. Alle producten moeten binnen de hoge kwaliteitsnorm vallen die wij hieraan stellen.

Wat zijn de voordelen van een refurbished notebook/laptop en onderdelen?

De voordelen van een refurbished notebook/laptop en de onderdelen gaan echter verder dan een alleen een lagere prijs, de goede staat van het product en de mogelijkheid op garantie. Het is namelijk ook een erg duurzame aankoop, aangezien gerenoveerde toestellen niet op de afvalstorthoop terechtkomen. Ze worden opgeknapt, opgeschoond en naderhand opnieuw gebruikt. Naast geldbesparing draag je met een refurbished apparaat dus ook nog eens bij aan het milieu!

Refurbished apparaten bieden dus een uitkomst voor iedereen die niet op zoek is naar het allernieuwste model, maar ook niet te maken wil krijgen met kapotte onderdelen en een traag systeem. Bij de aankoop van een refurbished notebooks/laptops is het ook nog belangrijk om rekening te houden met de verschillende condities. Dit zijn immers factoren die allemaal een invloed hebben op de prijs, de kwaliteit én de levensduur van een opgeknapt product. Hergebruik van refurbished producten is dus niet alleen goed voor de portemonnee, maar vooral ook voor het milieu.

Verschil tussen refurbished en tweedehands?

Op internet wordt de term tweedehands gebruikt, in plaats van refurbished. De producten die mijnnotebookonderdelen.nl aanbiedt, hebben een veel grotere waarde dan dat tweedehands aangeeft. Een tweedehands notebook/laptop koop je bijvoorbeeld bij een particulier of via een marktplaats. Bij een particulier of bij aanschaf via een marktplaats is het volgende vaak niet goed duidelijk, wat is tweedehands en wat is refurbished.

Het nadeel hiervan is dus dat je niet precies weet wat ermee gebeurd is. Het product zou dus technisch niet in orde kunnen zijn. Hier kom je vaak pas later achter en dan heb je geen garantie om op terug te vallen. Het gevolg daarvan is, dat je extra geld moet investeren om het defect te verhelpen of weer een ander apparaat moet aanschaffen.

Aangezien wij alle producten grondig controleren, waar nodig renoveren en schoonmaken en uitgebreid testen, kunnen wij er gewoon garantie op geven en heb je bij ons bovenstaande problemen niet.

Nog vragen?

Is er nog iets niet helemaal duidelijk? Wil je meer weten over “wat is refurbished”? Schroom dan niet en neem gerust contact met ons op via het contactformulier. Wij beantwoorden met alle plezier jouw vragen, ook als het niet over de pagina gaat.